Brandspuithuisje

In 1999 is het Brandspuithuisje geheel opnieuw opgebouwd, waar mogelijk met de oude materialen. Sindsdien beheert de Stichting behoud Brandspuithuisje het gebouw. Sinds vele jaren is de oudste wereldwinkel van Nederland hier gevestigd.

De doelstelling van de Stichting is het behouden en onderhouden van het gebouw gevestigd op Kerkplein 19 in Breukelen, gelegen op de grond van de Pieterskerk te Breukelen.

Het bestuur van de stichting ontvangt geen vergoeding voor haar werkzaamheden.

De jaarbegroting bedraaagt ca 6.700 euro, waaruit de kosten voor het onderhoud worden betaald en giften gegeven voor restauratie of cultuur projecten. Tevens ondersteunt de Stichting de Wereldwinkel in haar bestaan.

Het Bestuur wordt gevormd door:

Mevr B. Quarles van Ufford, voorzitter
Dhr S. Cornelissen, secretaris/penningmeester
Dhr E. Munnnig Schmidt
Mevr I. Gondrie
Dhr D. Oosthoek

RSIN nr: 807987281
Post adres : Clarenburg 9 te BREUKELEN.
KvK: 41265877

Sinds 2019 sponsort Schildersbedrijf Vervat en de Jong het brandspuithuisje. Zij zorgen ervoor dat het er altijd piekfijn geschilderd bijstaat. Een mooie geste van dit Breukelse Bedrijf.