Welkom bij Stichting HEt Brandspuithuisje

In 1999 is het Brandspuithuisje geheel opnieuw opgebouwd, waar mogelijk met de oude materialen. Sindsdien beheert de Stichting het Brandspuithisje het gebouw. Sinds vele jaren is de oudste wereldwinkel van Nederland hier gevestigd

De doelstelling van de Stichting is het behouden en onderhouden van het gebouw gevestigd op het Kerkplein 19 in Breukelen, gelegen op de grond van de Pieterskerk te Breukelen.

Het bestuur van de stichting nntvangt geen vergoedig voor haar werkzaamheden.

De jaarbegroting bedraaagt ca 6.700 euro, waaruit de kosten voor het onderhoud worden betaald en giften gegeven voor restauratie of cultuur projecten. Tevens ondersteunt de Stichting de wereldwinkel in haar bestaan.

Het Bestuur wordt gevormd door:

Mevr Quarles van Ufford, voorzitter
Dhr Cornelissen, secretaris/penningmeester
Dhr Munnnig Schmidt
Mevr Gondrie
Dhr Oosthoek

RSIN nr: 807987281

Post adres : Clarenburg 9 te BREUKELEN.

Vervat en de Jong sponsor

In 2019 heeft Schildersbedrijf Vervat en de Jong het brandspuithuisje gesponsord. Zij zorgen ervoor dat het er altijd piekfijn geschilderd bijstaat. Een mooie geste van dit Breukelse Bedrijf.